Tiramisu kuglice
PRIČA
Trebate brzi ljetni desert bez pečenja jer vam dolaze nenajavljeni gosti ili vam se jede nešto slatko s pripremom kraćom od 10 minuta? Ovo je savršeno rješenje za vas. Ove kuglice prelivene su hrskavom bijelom čokoladom s nevjerojatno kremastim punjenjem od krem-sira, piškota i kave. Nastaju brzo, ali nestaju još brže. Poslužite ih uz Jamnicu za najbolje osvježenje - provjereno!
Za 14-16 kuglica
Kuglice:
- 100 g piškota
- 150 g krem-sira
- 30 ml jake kuhane kave, ohlađene
- 25 g šećera u prahu
- 1/2 čajne žličice kakaa u prahu
- 100 g bijele čokolade
- 1 žličica kokosova ulja
- kakao u prahu, za dekoraciju
NAČIN PRIPREME
Priprema:
-
Piškote nasjeckajte na male komadiće i stavite u zdjelu. U drugoj zdjeli žlicom dobro promiješajte krem-sir, šećer u prahu i kavu.
-
Smjesu izlijte na piškote i nježno miješajte dok sve piškote ne budu prekrivene smjesom. Od smjese oblikujte kuglice i slažite ih na tanjur. Spremite u hladnjak dok topite bijelu čokoladu.
-
Nasjeckajte bijelu čokoladu na kockice, stavite u veću posudu koja je otporna na toplinu i ubacite kokosovo ulje. Pripremite lončić s vodom, ostavite da zakipi te na njega stavite posudu s čokoladom i uljem.
-
Smanjite vatru i ostavite nekoliko minuta da se čokolada rastopi. Promiješajte kako ne bi bilo grudica pa maknite s pare.
-
Izvadite kuglice iz hladnjaka te ih umačite u rastopljenu bijelu čokoladu, jednu po jednu.
-
Umočene kuglice slažite na pladanj obložen papirom za pečenje. Stavite nakratko u hladnjak kako bi se čokolada stvrdnula. Ohlađene kuglice pospite kakaom u prahu i poslužite uz hladnu čašu Jamnice.
-
*Kuglice mogu stajati do 3 dana u hladnjaku.