Tiramisu kuglice

  • Kristina Štriga
  • do 60 min.
  • Desert
  • Srednje zahtjevno

PRIČA

Trebate brzi ljetni desert bez pečenja jer vam dolaze nenajavljeni gosti ili vam se jede nešto slatko s pripremom kraćom od 10 minuta? Ovo je savršeno rješenje za vas. Ove kuglice prelivene su hrskavom bijelom čokoladom s nevjerojatno kremastim punjenjem od krem-sira, piškota i kave. Nastaju brzo, ali nestaju još brže. Poslužite ih uz Jamnicu za najbolje osvježenje - provjereno!

Za 14-16 kuglica

Kuglice:

  • 100 g piškota
  • 150 g krem-sira
  • 30 ml jake kuhane kave, ohlađene
  • 25 g šećera u prahu
  • 1/2 čajne žličice kakaa u prahu
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 žličica kokosova ulja
  • kakao u prahu, za dekoraciju

NAČIN PRIPREME

Priprema:

  1. Piškote nasjeckajte na male komadiće i stavite u zdjelu. U drugoj zdjeli žlicom dobro promiješajte krem-sir, šećer u prahu i kavu. 

  2. Smjesu izlijte na piškote i nježno miješajte dok sve piškote ne budu prekrivene smjesom. Od smjese oblikujte kuglice i slažite ih na tanjur. Spremite u hladnjak dok topite bijelu čokoladu.

  3. Nasjeckajte bijelu čokoladu na kockice, stavite u veću posudu koja je otporna na toplinu i ubacite kokosovo ulje. Pripremite lončić s vodom, ostavite da zakipi te na njega stavite posudu s čokoladom i uljem. 

  4. Smanjite vatru i ostavite nekoliko minuta da se čokolada rastopi. Promiješajte kako ne bi bilo grudica pa maknite s pare. 

  5. Izvadite kuglice iz hladnjaka te ih umačite u rastopljenu bijelu čokoladu, jednu po jednu. 

  6. Umočene kuglice slažite na pladanj obložen papirom za pečenje. Stavite nakratko u hladnjak kako bi se čokolada stvrdnula. Ohlađene kuglice pospite kakaom u prahu i poslužite uz hladnu čašu Jamnice.

  7. *Kuglice mogu stajati do 3 dana u hladnjaku.