Štrukli sa sirom

  • Mateja Krvarić
  • preko 1h
  • Predjelo
  • Srednje zahtjevno

Uz zapečene štrukle posluži hladnu Jamnicu za pravo tradicionalno obiteljsko uživanje!

PRIČA

Zagorska delicija koja sve ukućane okuplja za istim stolom, u kojem god dijelu Hrvatske bili!

SASTOJCI

Tijesto

  • 250 g glatkog brašna (ili za vučena tijesta)
  • sol
  • 30 g ulja
  • pola žlice octa

Nadjev

  • 500 g svježeg sira
  • sol
  • 2 jaja

Preljev

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 50 g maslaca

NAČIN PRIPREME

PRIPREMA

  1. Umijesiti glatko tijesto. Mijesiti barem deset minuta. Nauljiti i ostaviti sat vremena da se odmori.

  2. Kada se tijesto odmori, razvaljati ga na pobrašnjenom stolnjaku. Zatim razvući rukama.

  3. Pomiješati sve sastojke i rasporediti po tijestu. Odrezati deblje rubove tijesta i smotati s pomoću stolnjaka. Utisnuti štrukle rukom pa rezati tanjurom. Staviti u posudu za pečenje koja je premazana maslacem.

  4. Preliti slatkim vrhnjem i rasporediti maslac. Peći 30 – 40 minuta.

    Poslužiti odmah.