Štrukli sa sirom
Uz zapečene štrukle posluži hladnu Jamnicu za pravo tradicionalno obiteljsko uživanje!
PRIČA
Zagorska delicija koja sve ukućane okuplja za istim stolom, u kojem god dijelu Hrvatske bili!
SASTOJCI
Tijesto
- 250 g glatkog brašna (ili za vučena tijesta)
- sol
- 30 g ulja
- pola žlice octa
Nadjev
- 500 g svježeg sira
- sol
- 2 jaja
Preljev
- 500 ml slatkog vrhnja
- 50 g maslaca
NAČIN PRIPREME
PRIPREMA
-
Umijesiti glatko tijesto. Mijesiti barem deset minuta. Nauljiti i ostaviti sat vremena da se odmori.
-
Kada se tijesto odmori, razvaljati ga na pobrašnjenom stolnjaku. Zatim razvući rukama.
-
Pomiješati sve sastojke i rasporediti po tijestu. Odrezati deblje rubove tijesta i smotati s pomoću stolnjaka. Utisnuti štrukle rukom pa rezati tanjurom. Staviti u posudu za pečenje koja je premazana maslacem.
-
Preliti slatkim vrhnjem i rasporediti maslac. Peći 30 – 40 minuta.
Poslužiti odmah.