Mini košarice od čokolade i kikiriki maslaca
Samo pet sastojaka, mikrovalna pećnica i zamrzivač – to je sve što trebate za ove ukusne male košarice.
PRIČA
Svaka čast svim desertima, ali nekada možda nemamo vremena ni volje peći torte s dvanaest kora, a ipak bismo rado pojeli nešto slatko i zgodno.
Baš takve su ove mini košarice u kojima su se savršeno spojili kikiriki maslac i tamna čokolada, jednostavan desert kojeg bez greške mogu pripremiti čak i potpuni početnici.
Za 10-12 mini košarica
- 180 g čokoladnih kapljica od tamne čokolade
- 2 žličice kokosovog ulja
- 120 g glatkog kikiriki maslaca
- 1 žlica meda
- Morska sol
NAČIN PRIPREME
-
U kalup za muffine ubacite papirnate ili silikonske pojedinačne kalupe.
-
U zdjelicu koja može u mikrovalnu istresite čokoladne kapljice i dodajte jednu žličicu kokosovog ulja. Stavite u mikrovalnu pećnicu pa nakon 1 minute izvadite, promiješajte i vratite u mikrovalnu. Otprilike svakih pola minute provjerite jesu li se sastojci rastopili, trebate dobiti glatku smjesu.
-
Rastopljenu čokoladu žličicom izlijte na dno svakog kalupa, otprilike 1-2 žličice po kalupu. Spremite u zamrzivač na 10-ak minuta, odnosno, dok se čokolada ne stvrdne.
-
U drugu zdjelicu stavite kikiriki maslac, 1 žličicu kokosovog ulja i med. Stavite u mikrovalnu na oko pola minute, provjerite i promiješajte pa vratite na kratko ako smjesa još nije rastopljena.
-
Izvadite kalup iz zamrzivača pa razdijelite kikiriki smjesu na sve kalupe. Vratite u zamrzivač na 10-ak minuta pa opet izvadite i ostatak čokolade prelijte po vrhu svakog kalupa tako da prekrijete smjesu od kikiriki maslaca. Na kraju dodajte malo soli na svaku košaricu.
-
Vratite u zamrzivač na oko sat vremena dok se sve ne stisne. Poslužite, a ako slučajno nešto ostane, dalje ih možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.
Napomena: Recept možete pripremiti i bez mikrovalne pećnice, samo sastojke rastopite na štednjaku na pari.