MasterChef akademija: gratiniranje i tempura by Tihomir Krklec

  • preko 1h
  • Glavno jelo
  • Srednje zahtjevno

Bivši MC-ovac Tihomir Krklec zna tajnu najhrskavije tempure uz Jamnicu.

PRIČA

Bivši MC-ovac Tihomir Krklec zna tajnu najhrskavije tempure uz Jamnicu.

SASTOJCI

SASTOJCI

  • 300 g svinjskog filea
  • 4 krumpira
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 g mozzarelle
  • 200 g maslaca
  • 50 g bukovača
  • 130 g brašna
  • 100 ml mineralne vode Jamnice
  • 1 jaje
  • 300 ml crnog vina
  • 3 žlice pekmeza od šljiva
  • sol, papar
  • pola žličice češnjaka u granulama

NAČIN PRIPREME

Priprema

  1. Pripremite gratinirani krumpir. Krumpire ogulite i narežite na tanke ploške, posolite i popaprite, dodajte na njega malo češnjaka u granulama te složite u posudu. Svaki sloj prelijte mješavinom vrhnja za kuhanje i pola otopljenog maslaca. Ponovno posolite i popaprite. Stavite u pećnicu na 180 °C i pecite oko 30 minuta. Zatim dodajte ribanu mozzarellu i pecite još 5 do 10 minuta dok ne dobije zlatnu koricu na vrhu.

  2. Pomiješajte hladnu Jamnicu s brašnom, jajem, solju i paprom. Uvaljajte bukovače u smjesu i pržite ih u ulju zagrijanom oko 170 °C dok ne postanu hrskave i lagano zlatne boje, otprilike 3 minute. Potom ih izvadite na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

  3. Svinjski file začinite solju, paprom i češnjakom u granulama pa pecite na ulju sa svih strana, a zatim stavite u pećnicu na 200 °C otprilike 15 minuta.

  4. U tavu u kojoj ste pekli file ulijte crno vino i dodajte otprilike tri žlice pekmeza od šljiva. Kuhajte desetak minuta dok se umak ne reducira.