Kisela repa s tjesteninom i okruglicama od kobasica
PRIČA
Bakine juhe uvijek su bile lijek za sve, a danas ćemo naučiti kako napraviti još jednu čarobno ukusnu juhu. Gladni ili ne - čitamo se tu dolje.
Sastojci
- 2 para svježih kobasica za roštilj
- 3-4 žlice maslinova ulja
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 300 g kisele repe, ocijeđene i isprane
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2 lista lovora
- oko 1 l mesnog temeljca ili vode
- 200 g kuhanog slanutka ili iz konzerve
- 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 100 g tjestenine
- sol, papar, svježi peršin
NAČIN PRIPREME
Priprema
-
Kobasicama skinite opnu pa meso oblikujte u male okruglice. Pržite ih na vrućem ulju dok ne dobiju boju sa svih strana pa izvadite na tanjur.
-
Na preostalom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, češnjak i mrkvu narezanu na kockice dok malo ne omekšaju, 10-ak minuta. Zatim dodajte kiselu repu te malo soli i papra i dinstajte još 5 minuta.
-
Dodajte koncentrat rajčice, promiješajte pa u posudu vratite okruglice, dodajte i lovorov list i zalijte temeljcem. Kuhajte oko 30 minuta, tj. dok repa ne omekša.
-
U juhu sad uspite slanutak, kukuruz i tjesteninu te, prema potrebi, još malo tekućine pa kuhajte dok se tjestenina ne skuha al dente.
-
Dodatno začinite, pospite svježim peršinom i poslužite s kiselim vrhnjem i uz čašu Jamnice. Dobar tek!