Kisela repa s tjesteninom i okruglicama od kobasica

  • Matejka Buča
  • preko 1h
  • Glavno jelo
  • Srednje zahtjevno

PRIČA

Bakine juhe uvijek su bile lijek za sve, a danas ćemo naučiti kako napraviti još jednu čarobno ukusnu juhu. Gladni ili ne - čitamo se tu dolje.

 

 

Sastojci

  • 2 para svježih kobasica za roštilj
  • 3-4 žlice maslinova ulja
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 300 g kisele repe, ocijeđene i isprane
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 lista lovora
  • oko 1 l mesnog temeljca ili vode
  • 200 g kuhanog slanutka ili iz konzerve
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 100 g tjestenine
  • sol, papar, svježi peršin

NAČIN PRIPREME

Priprema

  1. Kobasicama skinite opnu pa meso oblikujte u male okruglice. Pržite ih na vrućem ulju dok ne dobiju boju sa svih strana pa izvadite na tanjur.

  2. Na preostalom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, češnjak i mrkvu narezanu na kockice dok malo ne omekšaju, 10-ak minuta. Zatim dodajte kiselu repu te malo soli i papra i dinstajte još 5 minuta.

  3. Dodajte koncentrat rajčice, promiješajte pa u posudu vratite okruglice, dodajte i lovorov list i zalijte temeljcem. Kuhajte oko 30 minuta, tj. dok repa ne omekša.

  4. U juhu sad uspite slanutak, kukuruz i tjesteninu te, prema potrebi, još malo tekućine pa kuhajte dok se tjestenina ne skuha al dente.

  5. Dodatno začinite, pospite svježim peršinom i poslužite s kiselim vrhnjem i uz čašu Jamnice. Dobar tek!