Čokoladice s punjenjem od kokosa i malina

  • Jamnica
  • preko 1h
  • Desert
  • Jednostavno

Čokolada, kokos i maline spoj su s kojim ne možeš pogriješiti. Isprobaj ove brze čokoladice bez kuhanja i s malo kalorija.

PRIČA

U zimskim danima često priželjkuješ slatki zalogaj koji će te istog trenutka (u mislima) vratiti na plažu? Imamo savršen recept za tebe, osobito ako ti pećnica nije jača strana.

Ove "čokoladice" pripremaju se od svega nekoliko sastojaka i traže samo malo vremena i mjesta u zamrzivaču. A nakon isprobavanja, i koji komad više.

Za 12 komada

ZA PUNJENJE OD KOKOSA:

  • 200 g ribanog kokosa
  • 200 g kokosovog ulja
  • 3-4 žlice meda ili javorovog sirupa

ZA PUNJENJE OD MALINA:

  • 200 g smrznutih malina
  • 2 žlice meda
  • sok ½ limuna

OSTALO:

  • oko 300 g čokolade za kuhanje
  • ribani kokos (za ukrašavanje)

NAČIN PRIPREME

  1. Pomiješaj kokos, otopljeno kokosovo ulje i med ili javorov sirup. Dobit ćeš ljepljivu masu koju možeš utisnuti u individualne silikonske kalupe raznih oblika ili u kvadratnu posudicu pa rezati u kocke ili štangice. Smjesu stavi u zamrzivač na sat vremena da se stegne. 

  2. U međuvremenu u loncu pomiješaj maline, med i limunov sok pa pusti da zakuha. Kuhaj dok se tekućina ne reducira i dobiješ gušći nadjev. Izgledat će kao džem. Ostavi da se ohladi. Hladni "džem" od malina rasporedi preko baze od kokosa i stavi natrag u zamrzivač na par sati.

  3. Čokoladu za kuhanje otopi na pari. Prutiće od kokosa i malina pažljivo izvadi iz individualnih kalupa ili ih nareži na željeni oblik pa svaki umoči u otopljenu čokoladu i pospi s malo nasjeckanog kokosa. Čokoladice čuvaj u hladnjaku. 

  4. Prije posluživanja, čokoladice od kokosa i maline ostavi 20-ak minuta na sobnoj temperaturi kako ne bi bile pretvrde.